Onze professionele diensten

Technische dienst 

Wij zijn uitgerust met een moderne werkplaats met een ervaren en gecertificeerde monteur. Op onze reparatie afdeling repareren wij allerlei gereedschappen. Van accuboormachines tot en met aggregaten met benzine of dieselmotoren. 

NEN3140

Daarnaast keuren wij gereedschappen volgens NEN3140. Dit doen wij bij ons in Leek, maar dit kan ook op locatie bij de klant. De NEN3140 is een jaarlijks terugkerende keuring waaraan bedrijven moeten voldoen. Voordeel van het keuren in Leek op onze reparatieafdeling is dat een defecte machine meteen gerepareerd kan worden.

Reparatie/herbezetting van diamantboren

Tevens beschikken wij over een las- en soldeerruimte voor het repareren, solderen en herbezetten van diamantboren. Dit gebeurd met diamantsegmenten. Boren met een diamanter van 12 t/m 1000mm kunnen hiervoor gebruikt worden. Een diamantboor kan door onze ervaren monteur vooraf beoordeeld worden of deze nog geschikt is voor een reparatie of herbezetting.

Asbestkeuringen

Bergsma Leek BV is het adres in Noord-Nederland voor de keuringen, de reparaties en het schoonmaken van asbestgereedschappen. Bergsma verkoopt het complete programma van gebruikersartikelen voor saneerders van verschillende merken met als hoofdmerken: Scott en Deconta. Overige merken zijn onder andere: Airtec, Dräger, Eibenstock, Europower, Hercules, HTC, Koala, Nilfisk en Numatic

De maskerkeuringen worden uitgevoerd met behulp van Scott apparatuur. Tevens is er een decontaminatie ruimte voor het keuren en schoonmaken van de overige gereedschappen.

Fit testen 

In de asbestverwijderingsbranche wordt veel gebruik gemaakt van adembeschermingsapparatuur om medewerkers te beschermen tegen het blootstellen aan asbestvezels. De pasvorm van het masker moet goed aansluiten bij de maskerdrager en bij lekkage wordt de bescherming verminderd.

Met behulp van een fit test wordt er gemeten of het masker de juiste pasvorm heeft voor de maskerdrager. De fit test is een jaarlijks terugkomende verplichting in de asbestbranche. De fit test wordt uitgevoerd met een Portaccount Pro+fit testapparaat van TSI volgens het HSE protocol. Deze verplichting geldt per 1 januari 2015.

De fit test dient uitgevoerd te worden door een bedrijf met het gele Safety Sign. Bergsma Leek B.V. heeft dit keurmerk.

Maak nu een afspraak!

Neem voor meer informatie contact op met Monique Bergsma: monique@bergsmaleek.nl 

Verhuur

Bij Bergsma in Leek is een groot assortiment huurproducten aanwezig. De vertrouwde kwaliteit van AST Holland BV, maar dan in Noord-Nederland. Ook voor de technische ondersteuning en de benodigde verbruiksgoederen wordt u prima geholpen bij Bergsma Leek BV. Daarnaast tevens leverancier voor alle saneringsbenodigdheden. AST Holland BV is marktleider in Nederland als het gaat om het toeleveren van producten voor asbest- en bodemsanering. AST Holland BV verzorgt de technische back-up voor Bergsma Leek BV.

Te huur in Leek:

  • Deco units
  • Onderdrukmachines
  • Onderdrukregistraties
  • Watermanagementsystemen
  • Adembeschermingsapparatuur, risicoklasse 2 en 3
  • Douchesluis

 Voor meer informatie neem contact op met Monique Bergsma: 0594-642529